Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

8x creatieve decoratie voor aan je muur

Je hebt een lege ruimte boven je bank of ergens anders in huis, maar wat hang je nou aan de muur? Er zijn veel mogelijkheden om een lege muur mooi aan te kleden. Wij hebben een aantal leuke tips voor je en je leest ze hieronder.

Wandrekken

wandrekje aan muur

Een standaard oplossing die altijd werkt: een wandplank. Maar er zijn tegenwoordig hippere versies van wandplanken, namelijk de wandrekken. Er zijn veel verschillende wandrekken: rond, vierkant, rechthoekig. Bekijk in jouw ruimte welke vorm het beste past. Decoreer de wandrekken met ornamenten, windlichten en kaarsen, planten en persoonlijke foto’s en/of spulletjes. Wandrekken zijn leuk te combineren met fotolijsten aan de muur.

Van vloerkleed naar muurkleed

muurkleed

Vloerkleden worden normaal gebruikt als vloerkleed op de grond. Maar wat nou als je de functie omkeert en van een vloerkleed een muurkleed maakt? Nu krijgt het vloerkleed een decoratieve functie en is het direct een eyecatcher in je huis!

Een variant van de muurkleden zijn de wanddoeken. Wanddoeken zijn helemaal trendy en zie je veel terugkomen in het interieur. Het is een echte eyecatcher in je huis. Daarnaast is het eenvoudig op te hangen! Wij hebben een aantal leuke wanddoeken voor je uitgelicht.

Collage van fotolijsten

fotolijsten aan muur

Met fotolijsten aan de muur kan je creatief mee omgaan. Je kan er voor kiezen om fotolijsten in dezelfde grootte aan de muur te hangen, maar je kan er ook voor kiezen om verschillende groottes te gebruiken. Dit geeft een speels effect. Heb je een hoek waar je bank in staat? Plaats fotolijsten het hoekje om. Maak het persoonlijk met eigen foto’s of kies voor posters.

Kapstok of wandhaken

kapstok aan muur

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar een creatieve manier om je muur te decoreren, is het plaatsen van een kapstok of wandhaken aan je muur. Aan de kapstok kan je een paar leuke spulletjes hangen. Bijvoorbeeld een fotolijstje met een koord, droogbloemen, een snoer met lichtbron of een plant in een plantenhanger.

Tip: een gordijnroede kan je ook gebruiken om planten, fotolijsten of andere dingen aan te hangen.

Kapstokken en wandhaken zijn leuk te combineren met fotolijsten aan de muur. Plaats bijvoorbeeld de haken een beetje speels tussen de fotolijsten.

Muurstickers

muurcirkel

Ben je al bekend met muurstickers? Muurstickers plak je eenvoudig op de muur en met een knal printje is het een echte eyecatcher op je muur. Muurstickers zijn er in veel verschillende prints en maten. Je plakt ze eenvoudig op en zijn makkelijk te verwijderen. Dus wil je een keer afwisselen tussen twee muurstickers, dan is dat snel gedaan. Bekijk onze collectie hier.

Print op je muur

behang aan muur

Wil je nog een stapje verder gaan dan alleen wanddecoratie? Ga voor een behang met print! Je kan er voor kiezen de hele muur te voorzien van een printje. Maar, wat een minder grote inspanning is en eenvoudiger toe te passen: een aantal stroken. Plak bijvoorbeeld drie stroken behang naast elkaar (puzzel wel even goed uit welke drie dat worden) en zet de bank op de plek waar de drie stroken geplaatst zijn of wat meer naar links of rechts. Het hoeft niet allemaal symmetrisch op elkaar aangesloten te zijn.

Tip: je kan ook kiezen voor een behangcirkel met print.

Muurschildering

Muurschildering

Uniek en origineel: een muurschildering. Zoek je inspiratie op internet op en vind iemand die kan schilderen op de muur. Ga je voor botanisch, naturel of cartoon? Een mooie wanddecoratie aan je muur én handmade!