Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

De 9 leukste woonprogramma’s op tv

De 9 leukste woonprogramma´s op tv

Woonprogramma’s zijn hartstikke populair en als je een interieur liefhebber bent zijn er een aantal Nederlandse woonprogramma’s die je zeker moet gaan bekijken!
En daarom zetten wij voor jou de negen leukste woonprogramma’s op een rij, want dit wil je niet missen.

1. Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Met stip op 1 staat het langst lopende woonprogramma van de Nederlandse tv;  ‘Eigen Huis en Tuin’.
Al sinds 1990 richt dit programma zich niet alleen op klussen en verbouwingen binnenshuis, maar ook op klussen buitenshuis.

Het programma is inmiddels in een ander jasje gestoken, maar het programma richt zich gelukkig ook nog steeds ook op interieur.

Presentatrice Froukje de Both, kok Hugo Kennis en een team van experts, onder wie tuinman Tom Groot, geven praktische tips op het gebied van wonen, lifestyle, tuinieren en koken.   Dit programma is dagelijks te zien op RTL 4 om 17:00

Of terug te kijken op VIDEOLAND

2.Vtwonen weer verliefd op je huis

In ‘vtwonen weer verliefd op je huis’ gaan vijf vtwonen-stylisten -Fietje Bruijn, Marianne Luning, Frans Uyterlinde , Liza Wassenaar en Eva van de Ven- samen met presentator Kees Tol de uitdaging aan voor een uitgebreide interieur make-over waardoor bewoners weer verliefd worden op hun eigen huis. De kandidaten geven van te voren -door middel van een moodboard- een aantal woonwensen door. De stylisten vertalen dit naar een compleet eigen interieur ontwerp met vrijwel altijd een verbluffend eindresultaat!

Dit inspirerende woonprogramma wordt uitgezonden op SBS6 op zondagavond 19:30 uur, maar je kunt de programma’s ook terugkijken via de vtwonen website.

Of via de gratis app: “KIJK”

Bron: VT Wonen.nl

3. Binnenstebuiten 

In dit dagelijkse tv-programma zit elke dag een binnenkijker. Ieder huis waar liefde voor interieur een rol speelt komt voorbij en daarvoor hoef je niet groot of heel bijzonder te wonen.

Elke werkdag is er een uitzending om 18.45 uur én op zondag om 19.15 uur.

Bron: Binnenstebuitentv

4. De grote tuinverbouwing

Dit programma lijkt gericht op de tuin, maar niets is minder waar. Wekelijks wordt er ook een woonkamer onderhanden genomen!  Met een aantal leuke sfeermakers weet de stylist er altijd weer wat leuks van te maken!

 Bron: SBS6

Dit programma kun je elke zaterdag kijken om 17:00 uur.

  1. De Grote Huisverbouwing

Bron: sbs6

Iedere week zie je op SBS 6 het programma de grote huis verbouwing.

Iedere week gaat het team aan de slag met een nieuwe metamorfose waarbij interieurdesigner Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers verrassende plannen maken. Het complete huis van woonkamer tot zolder, badkamer tot hal met toilet, wordt flink onderhanden genomen.

Alle afleveringen zijn terug te kijken via de gratis  “KIJK” app.

  1. Kopen zonder kijken

Kopen zonder Kijken zie je bij RTL4. In dit programma gaan stellen een huis kopen zonder te kijken wat voor huis ze precies kopen.
Deze stellen zijn al tijden op zoek naar een geschikt huis, maar kunnen zelf niets vinden. En daarom geven zij het het kopen van hun woning uit handen aan presentator Martijn Krabbé.

De stellen tekenen eerst een koopovereenkomst en krijgen daarna pas hun huis te zien. Dit is nadat Martijn en zijn team het huis helemaal hebben verbouwd. De woonexperts zijn onder andere makelaar en taxateur Alex van Keulen en bouwdeskundige Bob Sikkes.

Bron: Videoland

Momenteel even niet op tv, maar je kunt ook het hele seizoen terugkijken op Videoland. Een echte aanrader! Binnenkort komt er weer een nieuw seizoen aan, je kan je nog opgeven.

  1. Kinderen kopen een huis

Een nieuwkomer op 7! ; ¨Kinderen Kopen een huis¨ Gepresenteerd door Leonie ter Braak.

Dit programma heeft wel wat weg van onze nummer 8; ¨kopen zonder kijken¨ Alleen een verschil is dat in dit programma niet alleen de makelaar, maar kinderen een huis mogen uitzoeken voor hun ouders!
Samen met Leonie en makelaar Geert Klaver, gaan ze op huizen missie. Om vervolgens daadwerkelijk een huis te kiezen en aan te kopen. Gaat dit wel goed? We gaan het zien!

Kinderen Kopen een huis is vanaf 24 maart 2021 elke woensdag om 21:30 te zien op SBSS en op Kijk.nl

foto: William Rutten

 

  1. Van Woonvilla naar Droomvilla

 

 

Ruim vier jaar geleden is Designa begonnen met het bouwen van het multimediale platform ‘Van Woonvilla naar Droomvilla. De gelijknamige serie bij RTL4, waar het enkele jaren geleden allemaal mee begon, is uitgegroeid tot en goed bekeken woonprogramma op de Nederlandse televisie. ​

 

In het woonprogramma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ zorgen de (interieur) architecten voor inspirerende interieur- en exterieur ontwerpen. Voor actuele uitzendtijden kun je het beste de tv-gids in de gaten houden, want wij geven hier enkel een indicatie van de uitzendtijden van dit moment.

9. De perfecte verbouwing

In het nieuwe RTL 4 programma ‘De Perfecte Verbouwing’ krijgen deelnemers ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien in virtual reality. Dankzij VR worden ze geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is voordat er nog maar een steen is verplaatst. Op basis van deze ontwerpen mogen de deelnemers kiezen met welke architect ze doorgaan. En dan gaat de verbouwing echt beginnen.

Het winnende ontwerp wordt uitgevoerd. Nicolette Kluijver volgt de verbouwing. Aan het eind van de aflevering wordt het eindresultaat onthuld en zien de kijker én de winnende architect hoe het huis in het echt is geworden.

‘De Perfecte Verbouwing’ is vanaf woensdag 6 januari wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.