Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

De 10 leukste woonprogramma’s op tv

De 10 leukste woonprogramma´s op tv

Woonprogramma’s zijn hartstikke populair en als je een interieur liefhebber bent zijn er een aantal Nederlandse woonprogramma’s die je zeker moet gaan bekijken!
En daarom zetten wij voor jou de tien leukste woonprogramma’s op een rij, want dit wil je niet missen.

1. Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Met stip op 1 staat het langst lopende woonprogramma van de Nederlandse tv;  ‘Eigen Huis en Tuin’.
Al sinds 1990 richt dit programma zich niet alleen op klussen en verbouwingen binnenshuis, maar ook op klussen buitenshuis.

Het programma is inmiddels in een ander jasje gestoken, maar het programma richt zich gelukkig ook nog steeds ook op interieur.

Presentatrice Froukje de Both, kok Hugo Kennis en een team van experts, onder wie tuinman Tom Groot, geven praktische tips op het gebied van wonen, lifestyle, tuinieren en koken.   Dit programma is dagelijks te zien op RTL 4 om 17:00

Of terug te kijken op VIDEOLAND

2.Vtwonen weer verliefd op je huis

In ‘vtwonen weer verliefd op je huis’ gaan vijf vtwonen-stylisten -Fietje Bruijn, Marianne Luning, Frans Uyterlinde , Liza Wassenaar en Eva van de Ven- samen met presentator Kees Tol de uitdaging aan voor een uitgebreide interieur make-over waardoor bewoners weer verliefd worden op hun eigen huis. De kandidaten geven van te voren -door middel van een moodboard- een aantal woonwensen door. De stylisten vertalen dit naar een compleet eigen interieur ontwerp met vrijwel altijd een verbluffend eindresultaat!

Dit inspirerende woonprogramma wordt uitgezonden op SBS6 op zondagavond 19:30 uur, maar je kunt de programma’s ook terugkijken via de vtwonen website.

Of via de gratis app: “KIJK”

Bron: VT Wonen.nl

3. Binnenstebuiten 

In dit dagelijkse tv-programma zit elke dag een binnenkijker. Ieder huis waar liefde voor interieur een rol speelt komt voorbij en daarvoor hoef je niet groot of heel bijzonder te wonen.

Elke werkdag is er een uitzending om 18.45 uur én op zondag om 19.15 uur.

Bron: Binnenstebuitentv

4. De grote tuinverbouwing

Dit programma lijkt gericht op de tuin, maar niets is minder waar. Wekelijks wordt er ook een woonkamer onderhanden genomen!  Met een aantal leuke sfeermakers weet de stylist er altijd weer wat leuks van te maken!

 Bron: SBS6

Dit programma kun je elke zaterdag kijken om 17:00 uur.

  1. Jelka op eigen houtje

In zes boeiende afleveringen neemt Jelka van Houten de kijkers mee op een ontdekkingsreis door haar unieke en smaakvolle visie op het transformeren van doorsnee woningen. Elke aflevering staat in het teken van een specifiek project, van de eerste kennismaking en indrukwekkende ontwerpen tot het maken van kleur- en stijlkeuzes, het doorzoeken van meubel- en brocantewinkels, renovatiewerkzaamheden en de finishing touch. De kijkers zijn getuige van elke stap, zelfs wanneer er uitdagingen optreden of de druk toeneemt.

Het realityprogramma “Jelka op Eigen Houtje” wordt uitgezonden op NET 5 en is beschikbaar om te streamen op Prime Video (klik hier voor een lijst van alle beschikbare streamingdiensten). Jelka van Houten staat aan het roer als presentatrice en leidt dit inspirerende avontuur.

  1. Kopen zonder kijken

Kopen zonder Kijken zie je bij RTL4. In dit programma gaan stellen een huis kopen zonder te kijken wat voor huis ze precies kopen.
Deze stellen zijn al tijden op zoek naar een geschikt huis, maar kunnen zelf niets vinden. En daarom geven zij het het kopen van hun woning uit handen aan presentator Martijn Krabbé.

De stellen tekenen eerst een koopovereenkomst en krijgen daarna pas hun huis te zien. Dit is nadat Martijn en zijn team het huis helemaal hebben verbouwd. De woonexperts zijn onder andere makelaar en taxateur Alex van Keulen en bouwdeskundige Bob Sikkes.

Bron: Videoland

Momenteel even niet op tv, maar je kunt ook het hele seizoen terugkijken op Videoland. Een echte aanrader! Binnenkort komt er weer een nieuw seizoen aan, je kan je nog opgeven.

  1. Kinderen kopen een huis

Een nieuwkomer op 7! ; ¨Kinderen Kopen een huis¨ Gepresenteerd door Leonie ter Braak.

Dit programma heeft wel wat weg van onze nummer 8; ¨kopen zonder kijken¨ Alleen een verschil is dat in dit programma niet alleen de makelaar, maar kinderen een huis mogen uitzoeken voor hun ouders!
Samen met Leonie en makelaar Geert Klaver, gaan ze op huizen missie. Om vervolgens daadwerkelijk een huis te kiezen en aan te kopen. Gaat dit wel goed? We gaan het zien!

Kinderen Kopen een huis is te zien op Kijk.nl

foto: William Rutten

 

  1. Van Woonvilla naar Droomvilla

 

 

Ruim vier jaar geleden is Designa begonnen met het bouwen van het multimediale platform ‘Van Woonvilla naar Droomvilla. De gelijknamige serie bij RTL4, waar het enkele jaren geleden allemaal mee begon, is uitgegroeid tot en goed bekeken woonprogramma op de Nederlandse televisie. ​

 

In het woonprogramma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ zorgen de (interieur) architecten voor inspirerende interieur- en exterieur ontwerpen. Voor actuele uitzendtijden kun je het beste de tv-gids in de gaten houden, want wij geven hier enkel een indicatie van de uitzendtijden van dit moment.

9. De perfecte verbouwing

In het nieuwe RTL 4 programma ‘De Perfecte Verbouwing’ krijgen deelnemers ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien in virtual reality. Dankzij VR worden ze geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is voordat er nog maar een steen is verplaatst. Op basis van deze ontwerpen mogen de deelnemers kiezen met welke architect ze doorgaan. En dan gaat de verbouwing echt beginnen.

Het winnende ontwerp wordt uitgevoerd. Nicolette Kluijver volgt de verbouwing. Aan het eind van de aflevering wordt het eindresultaat onthuld en zien de kijker én de winnende architect hoe het huis in het echt is geworden.

‘De Perfecte Verbouwing’ is te zien op videoland of kijk.nl.

10. (nieuw) Kopen of slopen

In Kopen of Slopen zal Caroline Tensen de rol van presentatrice op zich nemen. Zij begeleid de deelnemers, die de duidelijke keuze krijgen. Gaan ze een nieuw huis kopen of het huidige huis slopen. Makelaar Alex van Keulen krijgt negentig dagen de tijd om een nieuw huis te vinden. Tegelijkertijd maakt architect Britta van Egmond een verbouwplan voor de huidige woning.

Slaagt Alex niet? Dan wordt het verbouwen. Weet hij wel een huis te vinden, dan moeten de deelnemers de lastige keuze maken. Verhuizen of wordt de huidige woning helemaal aangepast naar hun eigen wensen? Wanneer Kopen of Slopen op RTL4 en ongetwijfeld Videoland te zien zal zijn is nog niet bekend.

Kopen Of Slopen is vanaf 6 november elke maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4.