Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Hoe combineer ik een houten keuken?

Natuurlijke materialen zoals hout geven een warme en gezellige uitstraling aan je keuken. Bij het combineren van een houten keuken met de rest van je interieur is het belangrijk om te letten op de kleuren en materialen van je vloer, meubels en accessoires. Hier zijn een aantal tips om een harmonieus geheel te creëren.

(Bron:vtwonen)

  1. Kies voor een contrasterende vloer Een houten keuken komt goed tot zijn recht op een vloer met een contrasterende kleur. Kies bijvoorbeeld voor een tegelvloer in een neutrale kleur zoals grijs of zwart. Hierdoor komt de warme uitstraling van het hout beter tot zijn recht en ontstaat er een mooi contrast.
  2. Combineer met natuurlijke materialen Een houten keuken past goed bij andere natuurlijke materialen zoals steen en beton. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen aanrechtblad en combineer dit met houten kastjes en planken. Hierdoor ontstaat er een mooie balans tussen de verschillende materialen en ontstaat er een rustig geheel.
  3. Kies voor een rustige achtergrond Een houten keuken is een echte eyecatcher en daarom is het belangrijk om te zorgen voor een rustige achtergrond. Kies bijvoorbeeld voor een witte muur of een muur in een neutrale kleur. Hierdoor komt de houten keuken goed tot zijn recht en ontstaat er een rustige en harmonieuze uitstraling.

(Bron: vtwonen)

4. Combineer met natuurlijke kleuren Naast natuurlijke materialen passen ook natuurlijke kleuren goed bij een houten keuken. Denk hierbij aan kleuren zoals groen, bruin en beige. Deze kleuren zorgen voor een mooie harmonie tussen de verschillende elementen in de keuken en dragen bij aan de warme uitstraling van het geheel.

5.Voeg accessoires toe in dezelfde stijl Om de keuken helemaal af te maken, kun je accessoires toevoegen die passen bij de stijl van de keuken. Kies bijvoorbeeld voor houten snijplanken, pannenlappen en keukengerei. Hierdoor ontstaat er eenheid in de keuken en wordt de warme en gezellige uitstraling versterkt.

Een houten keuken is een prachtige toevoeging aan je interieur. Door te letten op de kleuren en materialen van je vloer, meubels en accessoires kun je ervoor zorgen dat de keuken goed tot zijn recht komt en er een harmonieus geheel ontstaat.