Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Wat groen voor je woning kan doen!

Wie een beetje op de hoogte is van de laatste interieur trends heeft de populaire term “urban jungle” vast wel eens voorbij zien komen.

Letterlijk vertaald betekent dit “stads oerwoud”. Planten in een stedelijke omgeving. In de praktijk in het interieur betekent dit lekker veel planten in huis.

Behalve dat planten gezellig staan, blijkt uit onderzoek van NASA dat planten ook nog eens bijdragen aan een gezonder luchtklimaat. Een hoop planten hebben namelijk een luchtzuiverende functie.

Maar straks nog even meer over planten. Er is namelijk nog een andere manier om je huis een frisse groene jungle look te geven. Het gebruiken van de juiste natuurlijke accessoires doet al een hoop. We gaan kort in op twee accessoiremerken die je bij Kruit & Kramer kunt vinden.

Kersten

Eén van de accessoire merken van Kruit & Kramer die ontzettend veel jungle-accessoires in de collectie heeft is Kersten. Een Nederlands bedrijf wat al 50 jaar in de interieurwereld mee gaat. Wat zo leuk is aan dit merk is dat het behalve de jungle look óók een “glamour touch” heeft.

gouden accessoires interieur

Door het veelvuldig gebruik van goudtinten wat weer ontzettend goed matcht met groen.
Omdat goud al snel over de top kan lijken, is het de kunst om het subtiel aan te pakken.
Gebruik goud als een echte blikvanger!

Deze goudkleurige beauty van een vogel straalt extra mooi in een interieur met een rustige (planten)basis. En als een muur en vloer veel wit bevatten, helpt dit ook mee om opvallende accessoires te laten stralen.

BY-BOO

Ook één van de bekende merken die Kruit & Kramer aanbiedt is By-Boo. Een jong merk, met meubels en accessoires die constant mee gaan met de laatste interieurtrends. Kies bijvoorbeeld voor een stoere bamboe vloerlamp om de groene jungle look compleet te maken.

Deze lamp heeft een extra groot formaat waardoor hij perfect uitkomt op de grond.

TIP: De lamp is doorschijnend, dus gebruik een zachte sfeerlamp. En denk niet te snel dat je kamer te klein is voor zo’n grote lamp, juist grote meubels en accessoires kunnen een “groots” effect creëren in een kleinere ruimte.

urban jungle interior

Bovenstaande foto’s laten zien hoe de jungletrend met veel groen volledig tot zijn recht komt in de woning van interieurblogger Annemarie Poorter.

DECORETTE

Een andere manier om groen in je huis terug te laten komen is het toepassen van behang. Bij Decorette (op de begane grond te vinden bij Kruit & Kramer) kun je je laten inspireren door de vele merken die de winkel voert. Onze woonadviseurs kunnen je alles laten zien of bekijk op je gemak de behangboeken en vind zo je eigen stijl.

behang Eiffinger Decorette Groningen

Bron: Eiffinger en Pexels