Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Hoe combineer je kleuren met prints?

Kleur en prints zijn twee belangrijke elementen die kunnen bijdragen aan een levendig en persoonlijk interieur. Het combineren van kleur en prints kan echter een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet hoe je de juiste combinaties kunt maken. In deze blog zal ik je enkele tips geven over hoe je kleur en prints kunt combineren in je interieur.

  1. Begin met een neutrale basis

Een neutrale basis biedt een goede basis om kleur en prints toe te voegen. Een lichte muurkleur of beige tapijt bieden een perfecte basis om te beginnen. Met een neutrale basis kun je ook gemakkelijk veranderen en nieuwe kleuren en prints toevoegen als je stemming verandert.

 

  1. Kies een kleurenpalet

Kies een kleurenpalet dat past bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Er zijn veel kleurencombinaties die goed samenwerken. Een goede vuistregel is om een kleurenpalet van drie kleuren te kiezen. Een basiskleur, een secundaire kleur en een accentkleur. Het kan helpen om kleurkaarten te gebruiken om kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen.

  1. Kies prints in verschillende schalen

Combineer prints in verschillende schalen om een interessant en dynamisch uiterlijk te creëren. Bijvoorbeeld, combineer een groot bloemenpatroon met een klein geometrisch patroon. Zorg ervoor dat de kleuren in de verschillende prints complementair zijn aan elkaar.

  1. Combineer prints met effen kleuren

Prints kunnen worden gecombineerd met effen kleuren om een evenwichtig uiterlijk te creëren. Als je bijvoorbeeld een kussen hebt met een druk patroon, kies dan een effen kleur voor een ander kussen op de bank. Op deze manier wordt voorkomen dat het interieur te druk wordt.

  1. Varieer in textuur

Voeg textuur toe aan je interieur om een extra dimensie toe te voegen. Bijvoorbeeld, combineer een gebreide plaid met een zijden kussen. De textuur van de gebreide plaid voegt warmte toe aan de ruimte terwijl het zijden kussen een luxe uitstraling heeft.

  1. Durf te experimenteren

Uiteindelijk is het belangrijkste om te experimenteren en dingen uit te proberen. Probeer verschillende prints en kleurencombinaties uit om te zien wat voor jou het beste werkt. Het is ook een goed idee om inspiratie op te doen uit tijdschriften of interieurwebsites.

Kleur en prints kunnen je interieur echt tot leven brengen. Door prints en kleuren op de juiste manier te combineren, kan je jouw interieur persoonlijkheid en karakter geven. Onthoud dat het belangrijk is om te experimenteren en te spelen met verschillende kleuren en prints. Met deze tips kan je jouw interieur gemakkelijk upgraden en een vleugje persoonlijkheid en stijl toevoegen.