Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Mos in het interieur

Dat mos een natuurlijk verschijnsel is dat weet iedereen. Maar wist je dat mos ook in het interieur toegepast kan worden?
Een complete muur met mos of een mos-accent in de vorm van een wandpaneel, het is beide mogelijk.
‘Nature at home’ is gespecialiseerd in natuurlijke wandbekleding. Geïnspireerd door de natuur en met liefde voor natuurlijke vormen en structuren creëert ‘Nature at home’ duurzame interieurdecoratie uit restmaterialen. Ze gebruiken de restmaterialen van de natuur als grondstof om prachtige, handzame wandpanelen te vervaardigen.

Tundra Mos

Tundra mos is één van de zeven soorten mos die gebruikt wordt voor de wandpanelen.
Het mos van de Tundra weet te overleven in de meest extreme omstandigheden. De toepassingen van dit mos zijn legio. Met hun vele groentinten vormen ze een organische wand. Een mooi alternatief voor levende planten en een natuurlijke blikvanger voor ieder interieur. Hierin kun je ook denken aan horecagelegenheden, bedrijven of scholen. Ook heeft mos een geluiddempende functie wat in grote gebouwen vaak gewenst is. Vind je een complete muur wat te veel van het goede, dan kun je ook voor enkele wandpanelen kiezen.

Een wandpaneel is een echte blikvanger in het interieur. Een kunstwerk gemaakt door de natuur, hoe origineel is dat!

Onderhoud

Het mos heeft geen water of daglicht nodig. Het wordt na het oogsten behandeld met glycerine en eventueel geïmpregneerd met kleur, waardoor het blijvend zacht, elastisch, vuilafstotend en brandvertragend is. Van deze behandeling is niets te zien, het mos lijkt en voelt compleet natuurlijk.
Bij een luchtvochtigheid van minder dan 30% kan het mos iets uitdrogen, waardoor de elastische werking vermindert. Zodra de luchtvochtigheid weer toeneemt, herstelt de elasticiteit zich vanzelf.
Al met al is dit dus een makkelijk alternatief voor levende planten.

Decorette

In onze Decorette winkel (begane grond) is het mos van ‘Nature at home’ verkrijgbaar. We hebben ook stalen liggen met verschillende mos-soorten.
Kom langs en laat je informeren door onze Decorette woonspecialisten.

Kom naar de vestiging keyboard_arrow_right