Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

De interieurtrends voor 2023, laat je inspireren!

Kleuren en woontrends van 2023

Ieder jaar komen de interieurexperts met nieuwe trends voor het aankomende jaar.

Speciaal om inspiratie op te doen voor een nieuw interieur. Natuurlijk ook bedoeld als je interieur een opfrisser kan gebruiken. Ieder jaar proberen ze met vernieuwde en spannende kleuren te komen. Het zijn eigenlijk altijd kleuren die voor iedereen goed te combineren zijn. Het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je je gehele interieur moet omgooien, om zo met de laatste trends mee te kunnen doen. Een nieuwe accent kleur kan soms ook al wonderen verrichten.

Interieurtrends voor 2023 zijn te herkennen aan de volgende 4 woonstijlen

  • Bohemian
  • Art Deco
  • Scandinavisch
  • Maritiem

 

Bohemian style

Bohemian

Deze stijl wordt ook wel boho genoemd. Wat een afkorting is van Bohemian. Een artistieke stijl met een knipoog. Deze stijl is te herkennen aan een mix van materialen en kleuren. Boho is zelfs nog te onderscheiden in 2 uitvoeringen. Kleurrijk zoals net beschreven of esthetisch en elegant in combinatie met naturel tinten, warme houtsoorten met een rode ondertoon of je juist onbehandeld eikenhout. Ton sur ton effecten komen hier ook zeker in voor. De andere uitvoering is te herkennen aan natuurlijke elementen afkomstig uit exotische oorden. Wat je veel ziet zijn schelpen, ornamenten, franjes, diermotieven en veren. Dit kan eigenlijk overal in terug komen, zoals behang, wandpanelen. Als raambekleding wordt vaak linnen gebruikt, dit is een natuurlijke stof en past perfect in deze stijl.

 

Art Deco style

Art deco

Art deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die haar weerslag had op het decoratieve en toegepaste kunst. Deze stijl wordt vaak gekenmerkt door rijke kleuren, overdadige versieringen en geometrische figuren. Daarnaast zijn weelderige printjes, spiegelende oppervlakten en zilver, -en goudaccenten kenmerken van deze stijl. Tegenwoordig zien we veel buitenlandse invloeden terug komen in deze stijl, wat hem helemaal van deze tijd maakt. Je ziet invloeden uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Dit is goed terug te zien in de kleuren en prints die er tegenwoordig in deze stijl gebruikt worden.

 

 

Scandinavisch

Dit is een woontrend die al jaren populair is en iedere kent wel iemand met een Scandinavisch interieur. Door zijn subtiele kleuren en tijdloze vormen is dit wel een allemans-vriend.

Geen overdadige kleuren en prints, maar rust en harmonie. De meubels zijn comfortabel en functioneel met een minimalistische uitstraling. Ook hier zien we houtsoorten voorbij komen, essen hout in combinatie met zachte textielsoorten. Op de muur zien we zachte, neutrale tinten, niet te opvallend. Met deze stijl zit je altijd save.

 

 

Maritieme style

Maritiem

Ik hoor je denken, was deze stijl hip begin 2000? Iedereen had een zee thema op zijn-haar toilet, met zeilbootjes, schelpen en blauwe accenten. Gelukkig is in de loop van de jaren het thema veranderd. Nu wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van de kleuren blauw, turkoois en wit. Deze kleuren worden dan gecombineerd met hout elementen. De stijl straalt rust en zuurstof uit, om dit in werking te brengen wordt er gebruik gemaakt van planten als accessoires. Toch zien we de schelpen wel terug komen, maar dan in wandpanelen. Hiervoor kan je allerlei soorten schelpen gebruiken.