Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

¨Hotel Chique¨ stijl: Wat is het, en hoe pas je dit toe?

Ben je wel eens in een hotel geweest wat één en al luxe uitstraalt? Nou, daar komt de naam ‘Hotel Chique’ vandaan. Het  is tegenwoordig een veel genoemde term in de interieur styling. Een interieur stijl dat zich kenmerkt door een opgeruimde luxe uitstraling met het gebruik van mooie hoogwaardige materialen. In dit blog laten wij een aantal voorbeelden zien van ‘Hotel Chique’ stijlen.

Stoffen

Velvet stoffen worden veel vuldig gebruikt voor de ‘Hotel Chique’ stijl. Let maar eens op in hotels. Het straalt luxe uit, omdat de stof een glad effect heeft. Daarnaast voelt het ook nog eens heerlijk zacht aan; daar wil je wel even op zitten! Een goed voorbeeld in deze stijl is de Voque bank bekleed met velvet stof.

Bank RYO met luxe wollige bekleding

Teddy (wollige) stoffen is al een tijdje een trend in de mode, en nu ook in ons interieur is deze trend doorgezet. Deze fauteuil en bank ¨RYO¨  van COCO-MAISON hebben door de zachte bekleding en het messing onderstel, een stijlvolle chique look.

Materialen

Om een Hotel Chique interieur te creëren kun je materialen als marmer en messing toepassen. Deze materialen stralen luxe uit door de glans en goudkleur. Kies je voor marmer, dan kies je voor duurzaam. Marmer is namelijk een natuursteen. Hieronder een voorbeeld van een mooie ronde marmeren tafel van Eleonora.

Behang

Wil je meer dan alleen een meubel en accessoires in de Hotel Chique stijl? Ga voor een mooi behang met luxe print of voor behang van leer.  Behang is er in veel soorten te verkrijgen en zelfs in goudkleur!

Eijfinger SKIN behang

Maak je woon- of slaapkamer helemaal af met het SKIN behang van Eijffinger. Dit is een goed voorbeeld om een luxe uitstraling te creëren. Dit behang is geïnspireerd op dierenhuiden, uitgevoerd in een luxe behang.

Behang in hotel chique stijl van Eijfinger

Ook foto behang met fragmenten uit schilderijen van ¨Oude Meesters¨ geven een grootse uitstraling aan de muur. In onze interne Decorette winkel in Groningen is dit behang te bestellen.

Verf

Ook verf kleuren op de muur kunnen bijdragen aan een Hotel chique interieur. Denk eens aan kobalt blauw, antraciet, of bordeaux.

Wist je dat je in onze Decorette winkel elke gewenste kleur kan laten mengen? En als je nog niet precies weet wat voor je kleur je zoekt, loop dan eens door onze woonwinkel voor inspiratie!

Hotel chique accessoires 

Heb je geen budget om grote investeringen te doen voor een hotel chique interieur? Dan kom je met accessoires ook een heel eind. Velvet lampenkappen, plaids en sierkussens.

Decoreer je bed of band met bijvoorbeeld velvet kussens. Deze kraanvogel kussens van COCO-MAISON zijn helemaal de trend.

Ook een lamp kan een kamer meteen een luxe draai geven!

Goud is sowieso een sleutel tot succes als je een chique sfeertje wilt creëren. Zoals deze blikvanger van Kersten!

Een ander goed voorbeeld is de BY-BOO wattson hanglamp. Met deze goudkleurige lamp heb je meteen een stijlvol sfeertje te pakken!

Ik hoop dat je een beetje inspiratie hebt opgedaan over deze prachtige woonstijl!

Nog meer Hotel chique inspiratie opdoen? Bezoek dan eens onze winkel, of bekijk onze webshop: Kruit-en-kramer.nl