Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Bedtextiel voor een trendy en warm nestje

bedtextiel

Dekbedovertrek met grafische print van Auping

Bedtextiel voor de koude dagen

De koude dagen liggen voor ons in het verschiet, brrrrr. Tijd om ‘s avonds onder een dekentje voor de televisie te kruipen en te Netflixen met een beker warme chocolademelk binnen handbereik. En dan lekker vroeg naar bed.
Want het is bewezen dat we in de winter gemiddeld een half uur langer slapen, hoewel dit varieert van persoon tot persoon.
Dit ligt er vooral aan dat het eerder donker is (en dus minder lang licht), waardoor ons lichaam eerder melatonine aanmaakt. Dit slaaphormoon zorgt er voor dat we ons slaperiger voelen. Dit genoteerd hebbende, is het ook nog zo dat met het donker worden de temperatuur afkoelt. Het winterdekbed en anders winters bedtextiel kan in dat geval weer van stal worden gehaald, want met koude tenen slaapt niemand lekker in.

bedtextiel

Bedloper van 100% wol en linnen dekbedovertrek van Steel & Stockings

De warmte verdelen met een sprei

Als je geen winterdekbed wilt gebruiken (of dat is je net even iets te warm, dat kan ook natuurlijk) kun je kiezen voor een bedsprei. Deze staat gezellig en geeft sfeer in de slaapkamer. Daarnaast houdt het je ook nog lekker warm. Het voordeel van een sprei is dat je de gewenste warmte kunt sprei-den. Heb je bijvoorbeeld alleen last van koude voeten, dan leg je de sprei alleen over je onderbenen. En word je midden in de nacht koud wakker omdat je niet onder de dekens lag, dan trek je de sprei tot je neus toe op.

bedtextiel

Velvetlook, dé trend van nu | At Home – by Beddinghouse

Flanellen bedtextiel

Ook in de materialen van de dekbedovertrekken kun je veel verschil voelen. Waar bijvoorbeeld linnen verkoelend kan werken, werkt een materiaal als flanel juist verwarmend. Flanel is geruwde katoen waardoor de haartjes van het katoen meer overeind staan en het een wollige uitstraling krijgt. Hierdoor voelt het heerlijk zacht en warm aan. Daarnaast houdt het katoen de warmte goed vast en past het zich snel aan je lichaamstemperatuur aan. Een dekbedovertrek van flanel voelt ook altijd iets warmer aan dan een ‘gewoon’ dekbedovertrek als je er onder kruipt, wat ervoor zorgt dat je gelijk comfortabeler in bed ligt. Ben jij een koukleum? Dan is flanellen bedtextiel in de winter jouw beste vriend.

Twijfel je welk dekbedovertrek je het beste kunt kopen? Onze slaapadviseurs op de eerste verdieping (met lift bereikbaar) bij Kruit & Kramer in Groningen helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Maak gebruik van onderstaande cadeaubon en krijg daarmee € 10,- korting op je aankoop op bedtextiel vanaf € 50,-

 

bedtextiel

Op aantonen van deze cadeaubon krijg je bij de kassa €10,- korting op een aankoop vanaf €50,- op bedtextiel. Onder bedtextiel vallen o.a. dekbedovertrekken, plaids en bedlopers. Vraag in de winkel naar verdere informatie en/of voorwaarden.

Kijk ook eens op onze website voor meer wooninspiratie

Of laat je inspireren op Pinterest!

Kruit & Kramer, Hoendiep 99C Groningen