Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Hoe combineer ik mijn wandschilderij met de rest van mijn interieur?

Wandschilderijen zijn een prachtige manier om kleur, textuur en persoonlijkheid aan je interieur toe te voegen. Ze kunnen de uitstraling van een kamer veranderen en een belangrijke rol spelen bij het creëren van de sfeer die je wilt bereiken. Maar hoe combineer je wandschilderijen nu eigenlijk in je interieur? Hieronder vind je enkele tips.

  1. Kies de juiste grootte

Een van de belangrijkste dingen bij het kiezen van een wandschilderij is de grootte. Een klein schilderij kan verdwalen aan een grote muur, terwijl een te groot schilderij juist overweldigend kan zijn in een kleine kamer. Probeer daarom een schilderij te kiezen dat in verhouding staat tot de grootte van de muur en de kamer zelf. Als je een statement piece wilt creëren, kies dan voor een groter schilderij. Wil je een galerijwand maken, kies dan voor verschillende formaten.

  1. Combineer kleuren

Kleur is een belangrijke factor bij het combineren van wandschilderijen in je interieur. Het is belangrijk om kleuren te kiezen die passen bij de kleuren van je meubels en accessoires, maar die ook een contrast vormen om de schilderijen te laten opvallen. Kies bijvoorbeeld voor een schilderij met warme kleuren als je interieur voornamelijk uit koele kleuren bestaat. Of kies voor een schilderij met felle kleuren als accent in een verder neutraal interieur.

  1. Speel met texturen

Texturen zijn een geweldige manier om diepte en dimensie toe te voegen aan je interieur en kunnen ook worden gebruikt bij het combineren van wandschilderijen. Combineer bijvoorbeeld een abstract schilderij met een schilderij met een textuur, zoals een ingelijste stof of een reliëf schilderij. Dit zorgt voor een interessante mix van kunstwerken.

  1. Kies een thema

Als je een verzameling wandschilderijen hebt, overweeg dan om een ​​thema te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde kleur, een onderwerp of een kunststroming zijn. Door een thema te kiezen, creëer je een samenhangende look die de aandacht trekt en de sfeer van de kamer versterkt.

  1. Maak een galerijwand

Een galerijwand is een geweldige manier om meerdere wandschilderijen in één ruimte te combineren. Kies verschillende formaten en stijlen van schilderijen en combineer ze in een groep. Dit kan worden gedaan door ze op een plank te plaatsen, of door ze op te hangen in een onregelmatig patroon. Een galerijwand kan een echte eyecatcher zijn in je interieur.

  1. Denk na over ophangen

Als je je wandschilderijen hebt gekozen, is het belangrijk om na te denken over de manier waarop je ze ophangt. Kies bijvoorbeeld voor één groot schilderij dat