Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Handige tips om geld te besparen op je energierekening

De dagen worden korter en de nachten langer. Wanneer het eerder donker wordt kruipen we met z’n allen op de bank en zetten we het liefst de kachel een standje hoger. Met deze extreme gas en energieprijzen zijn we eerder geneigd om de kachel lager te zetten of zelfs helemaal uit te doen. Maar met de winter in aantocht koelt het s ’avonds behoorlijk af in huis. Daarom gaan we massaal op zoek naar alternatieven, zoals een hout- of pallet kachel of pot kachel, die overigens best gevaarlijk blijken te zijn. Waar een houtkachel erg gezellig is, is dit niet bepaald milieu vriendelijk en al helemaal niet wanneer iedereen in de straat zijn houtkachel begint te stoken.

 

Duurzame oplossingen om energie te besparen

Een potkachel lijkt de goedkope oplossing en je hebt er weinig voor nodig. Nu blijken deze potkachels helemaal niet veilig te zijn en kunnen ze ontploffen of zelfs vlam vatten wanneer je deze niet goed gebruikt. Daarom willen wij het met je hebben over duurzame en betaalbare en milieuvriendelijk oplossingen.

 

Lekker knus op de bank met een plaid

Ik hoor je denken, ja extra kleding aantrekken? Klopt dat is ook zeker een oplossing, maar niet de geen waar we op doelde. De meesten zullen deze al in huis hebben, maar een heerlijk zacht en groot kleed- of deken. Een plaid is niet alleen warm, maar zorgt ook voor een extra knus gevoel. Fleece-plaids zijn het meest gewild, omdat ze zo heerlijk zacht zijn. Maar plaid- of deken gemaakt van echt wol is toch wel de beste optie. Wol isoleert en ventileert, hierdoor blijf je lekker warm, maar zul je het niet té warm krijgen. Dit is een duurzaam alternatief.

 

Nooit meer koude voeten

Wist je dat als je voeten koud zijn dat je lichaam minder goed warm kan worden, draag thuis dus altijd sokken en pantoffels. Loop je toch liever op blote voeten in huis dan kun je denken aan een lekkere karpet in je woonkamer. Zo heb je altijd zachte en warme voeten op de bank. Zo stap je nooit meteen op een koude vloer en voelen je voeten altijd zacht. Wist je dat een karpet ook meewerkt aan de akoestiek in je woning? Het zorgt ervoor dat de ruimte minder hol klinkt.

 

Gordijnen gebruiken om tocht te voorkomen

Heb je al gordijnen in huis? Top, want deze zorgen voor een goede isolatie tegen de tocht die van de ramen komt. Heb je ze niet? Dan is het zeker het overwegen waard! Dikke gordijnen houden erg veel kou tegen die van de ramen af komen. Bij Decorette kunnen ze je hierover adviseren. Kom langs in onze winkel en bekijk onze collectie plaid en karpetten. In onze woonmall in Groningen vindt je Decorette hier kun je terecht voor allerlei soorten gordijnen en vloeren.

 

Heb je na deze maatregelen het nog steeds fris, steek dan eens wat kaarsen of waxinelichtjes aan, lekker warm en knus!