Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Kleurtrend 2020 blauw met een vleugje groen

De kleuren van 2020 

Inmiddels een vaste prik in de interieurwereld: de kleuren van het jaar!

Elk jaar kiezen kleurexperts wereldwijd in opdracht van twee grote verfmerken de kleuren die we in dat jaar veel gaan zien in het interieur. Als je van blauw houdt zit je dit jaar helemaal goed. Zowel Flexa als Histor kozen beiden een kleur in de blauwlijn en een kleur met een blauwe ondertoon.

Chinese Porcelain  Histor

Bij Histor werd unaniem gekozen voor ” Chinese Porcelain” als Trendkleur van 2020. Een mix van kobalt- en diep inktblauw die een moment van kalmte en een gevoel van hoop biedt in deze rusteloze wereld. De kleur sluit perfect aan bij de drie Histor Kleurentrends voor 2020: Flow on the Move, Flow at the Core en Flow in the Know.

bron: Histor

bron: Histor

De kleur is intens, maar als je een halve muur verft zie je dat het luchtiger oogt. Nu lijkt de blauwe kleur op deze foto best fel uit te pakken, maar hoe de kleur uitpakt is in elke ruimte weer anders. Dit heeft te maken met lichtinval, maar ook met welke andere kleuren je het combineert.

Flexa

Ook Flexa heeft hun eigen kleur van 2020 gelanceerd.

Geïnspireerd door de kleuren van het ochtendlicht en als verwijzing naar een rustige dageraad is de nieuwe tint Tranquil Dawn ontwikkeld.

bron: Flexa

Tranquil Dawn is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleur voelt helder aan en straalt licht uit. Tranquil Dawn past zich aan aan de omgeving, de lichtinval en de kleuren en materialen waarmee hij gecombineerd wordt.

bron: Flexa

Wil jij nu thuis aan de slag met deze kleuren? Kom dan langs in onze (interne) Decorette winkel aan het Hoendiep 99D in Groningen.

Behalve dat wij de kleuren kunnen mengen, kunnen wij je ook voorzien van kleuradvies op maat.