Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Boho style, wat is het precies?

Boho style

Sommigen kennen ze nog uit de jaren 70, geknoopte plantenhangers en wanddecoratie kleedjes. Ze duiken al een tijdje op in het interieur van nu, handgeknoopte planten en muurhangers.  We noemen het gebruik van dit soort interieur items ook wel “Boho style” . Maar wat betekend dit eigenlijk ?

Bohemian

Bohemian is kort samengevat een levenswijze. Geïnspireerd op het onafhankelijke vrije leve van de zigeuner.  Een stroming die lang geleden is ontstaan.  De mensen die van deze levensstijl hielden waren vaak letterlijk en figuurlijk kleurrijk en alles behalve burgerlijk.

Natuurlijke materialen

De interieur stijl die daarbij is ontstaan is een kleurige stijl, met veel printjes die vrij met elkaar worden gemixt. Ook de natuur speelt in deze stijl een grote rol. Het gebruik van planten, en andere natuurlijke materialen uit de natuur als:  wol, leer, en hout, zie je terug in de styling van een Boho interieur.

Boho chique

Tegenwoordig is de zogeheten “Boho style” een populaire interieur trend geworden, die men toepast zonder bijbedoeling. Het wordt zelfs soms afgezwakt naar “Boho chique” In dat geval maak je een combinatie van uitgesproken Boho, met chique/moderner  interieur. En dat laatste is voor veel meer mensen toegankelijk. Niet te extreem, gewoon een leuke blikvanger in Boho stijl. Bij ons in de winkel is dit ook te vinden.  In de vorm van bijvoorbeeld een vloerkleed of kussens zoals hieronder op de foto.

Je ziet duidelijk op de foto een mix van Boho met landelijk interieur. Juist de combinatie van een Boho accent in een neutraal interieur geeft een verrassende twist!

Voor nog meer Boho inspiratie kom een kijkje nemen in onze winkel!

Kom naar de vestiging keyboard_arrow_right