Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Kleurentrends 2022 wat gaan we zien

Kleurentrends 2022 wat gaan we zien

Elk jaar zie je de nieuwste kleurentrends weer opduiken. Sommige verfmerken maken er zelfs een complete kleur lancering van! Vaak zien we dit aan het einde van de zomer. Zo kunnen we ons aan het einde van het jaar al helemaal voorbereiden op de nieuwste trends van het komende seizoen!

Maar hoe ontstaat een kleur trend eigenlijk? En wat gaan wij ervan merken in ons interieur?

Mode

Interieur kleurentrends beginnen eigenlijk altijd op de catwalk. Mode loopt namelijk voor op interieur. Als we in de mode veel glanzende stoffen zien, kun je er op rekenen dat dit ook kort daarna in het huis is terug te zien. Bijvoorbeeld in de vorm van een sierkussen.

cottonbro via Pexels

 

Denk maar eens aan de teddy stof. De teddy stof zagen we ruim 2 jaar geleden al in het modebeeld, en sinds vorig jaar zien we het ook steeds meer opduiken in het interieur. Teddy stoelen zijn helemaal on trend!

Maar ook qua kleuren zal de catwalk je al kunnen voorspellen van wat we volgend terug gaan zien in het interieur.

Hoe ontstaat een kleurentrend?

Dat de kleurentrend al op de catwalk ontstaat weten we nu. Maar waar komen die kleuren vandaan? Dit kan in van alles zitten. Kleuren ontstaan o.a. door een gevoel wat heerst in de maatschappij.  Toen we allemaal in lockdown zaten wilde we dit zo comfortabel mogelijk laten verlopen. Dit zag je veel terug in kleding, maar ook dus in het interieur. Warme zachte stoffen, en kleuren op de muur.

Terra, bruin, beige, het kon niet warm en gezellig genoeg worden in huis!

 

 

Nu we steeds meer vrijheid hebben terug gekregen, willen we ook weer graag naar buiten. Uit huis, op naar een nieuwe frisse start!
En dit gevoel heeft zeker bijgedragen aan de kleurentrends die we momenteel steeds meer gaan zien.

Kleuren die goed bij dit gevoel aansluiten zijn; hygiënische kleuren, witte naturellen, hemelsblauw, maar ook fris groen. De grotere verf merken hebben deze voorspelling verstaald in een eigen uitgebrachte kleur.

Verf kleur van het jaar 2022

Zo komt Histor dit jaar met de kleur van het jaar lichtgroen¨Olive Sprig¨ Dit is een flexibele grijsgroen die staat voor groei en de veerkracht van de natuur.

En Flexa komt met ¨Bright Skies¨ Een lichte, luchtige en optimistische tint die een nieuw begin uitstraalt.

 

We zullen dus de komende tijd zeer waarschijnlijk een verschuiving gaan zien van warme zachte kleuren, naar koelere frisse tinten.  Zoiets gaat natuurlijk niet van de 1 op andere dag, maar begint vaak bij de trendsetters. Denk aan woonprogramma´s, woonbladen en influencers.

De trend bereid zich daarna langzaam het hele jaar door uit naar de massa.

En ook al denk je misschien wel nu, ik doe er niet aan mee, ik hanteer mijn eigen trend.

Als je iets maar vaak genoeg voorbij ziet komen ga je er vanzelf vaak (onbewust) toch een beetje van overnemen. Zo is de zwarte keuken ook ooit ontstaan.  En misschien had je hier 5 jaar geleden wel niet aan moeten denken….!