Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Alternatieve legmanieren voor visgraat vloeren

De visgraat laminaat vloer, hij is niet meer weg te denken uit onze woonkamers. Maar is het tijdloos of is het wellicht toch trendgevoelig? Op het eerste oog lijkt hij nog wel een tijdje hip te zijn/ blijven. Toch kan het ook zijn dat volgend jaar zich een nieuwe trend voordoet. Dit hoeft dan niet te betekenen dat je afscheid moet doen van je geliefde visgraat vloer.

Ik wil het met je hebben over alternatieven voor visgraat vloeren.

Nou kennen wij allemaal wel de laminaat vloer die recht toe recht aanloopt. Dit is het meest voorkomende type laminaat vloer. Daarom willen wij iets meer ingaan op de vloeren dat in motief gelegd kunnen worden. Deze zie je een stuk minder vaak voorbij komen, maar zijn net zo mooi of misschien nog wel mooier.

Mozaïek vloer

Deze vloer kenmerkt zich door de haaks verlijmde blokjes. Het is een legwijze die zeer speciaal is en daarom een unieke uitstraling creëert. Afhankelijk van de houtsoort , is het mogelijk om deze te laten kleuren met een speciale behandeling. Grenen- en eikenhout zijn soorten die je kunt laten kleuren/ behandelen. Dit kan niet bij tropische en overige houtsoorten. Het voordeel van deze vloer is dat hij een lange levensduur heeft en niet of nauwelijks werkt. Je hebt jarenlang plezier van deze vloer. Wel een klein dingetje om rekening mee te houden, dat het haast onmogelijk is om deze vloer zelf te leggen. Wij raden aan om iemand in te huren met goede kennis van mozaïek vloeren. Daarnaast is het helaas niet een van de goedkoopste opties als het gaat om vloeren. Uiteindelijk is het een erg unieke vloer en geeft je woonkamer een compleet andere uitstraling. Je vloer wordt een echte eye-catcher.

 

Hongaarse punt

De vloerdelen worden onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd en sluiten aan de bovenzijde op elkaar aan, waardoor er een sergeantstreep ontstaat. Hierdoor is het gehele effect strakker dan die van een visgraat vloer, ook creëer je rust en symmetrie met deze vloer. Deze manier van leggen geeft de illusie dat je ruimte groter is dan is werkelijkheid.

Dit lijkt mij toch een heel groot pluspunt! Beide legmotieven zijn mooi en uniek en geven jouw woning een luxueus gevoel.

Er is zelf nog een optie tussen visgraat motief en de hongaarse punt, deze wordt elleboog patroonvloer genoemd. Dit is een visgraat vloer waarbij de planken een kwartslag gedraaid worden en deze dan evenwijdig lopen aan de muur of wand.

 

Dubbele visgraat

Maar je kan er ook voor kiezen om een dubbele visgraat te laten leggen. Dit zijn 2 of  meer planken die aan elkaar geschakeld zijn en dan is visgraat patroon worden gelegd. Zelfs dan heb je nog verschillende manieren om je vloer te leggen. Je kan ervoor kiezen om de planken horizontaal of verticaal te laten leggen. Beide geven weer een compleet ander beeld.