Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Top 10 hippe en makkelijke planten

Hippe en makkelijke planten

Planten zijn helemaal hot in het interieur!  Daarom zetten wij speciaal voor alle liefhebbers van deze Urban Jungle-trend de tien leukste en makkelijkst te verzorgen planten op een rij!

1. Pilea Peperomioides

Deze snelgroeiende plant wordt ook wel de pannenkoekplant of de Chinese Money Plant genoemd. Deze laatste naam draagt hij omdat de plant van origine uit China komt en de bladeren een beetje op muntjes lijken. De grappige plant met grote ronde bladeren is een plaatje om te zien. Hij doet het goed in de zon en wil graag om de 2-3 dagen een scheut water, hij haat het om droog te staan. Als je goed je best doet gaat de Pilea na verloop van tijd kleine stekjes krijgen. Deze kun je heel makkelijk afsnijden en laten wortelen op water. Na een week of twee zijn de stekjes sterk genoeg en doen ze het heel goed in de grond. Voor je het weet heb je een hele familie!

bron: pinterest

2. Monstera Deliciosa

De Monstera wordt ook wel gatenplant genoemd. Deze plant is dé ideale plant als je geen groene vingers hebt. Hij doet het goed op een plekje waar niet teveel direct zonlicht is en heeft liever drie keer per week een klein beetje water, dan één keer per week een heleboel. Zorg wel dat de grond niet helemaal droog komt te staan.

bron: pinterest

3. Luchtplantjes

Ook helemaal van deze tijd zijn de luchtplantjes. Deze plantjes groeiden oorspronkelijk op rotsen en komen meestal uit Midden- en Zuid-Amerika. Omdat deze plantjes op rotsen groeiden hebben ze geen grond en water nodig, lekker makkelijk dus in de verzorging! Je hangt ze in een speciaal houdertje (want een rots hebben we immers niet in huis) en je hebt er geen omkijken meer naar. Af en toe een beetje sproeien met water of eens in de zoveel maand een keer een badje is voldoende om het luchtplantje te laten shinen.

4. Bananenplant

Hij wordt ook wel de Musa genoemd. Deze tropische plant houdt van licht en warmte. Maar let op, zet hem niet in direct zonlicht, dan kunnen de bladeren bruin gaan worden. De Musa houdt van veel water, maar mag niet té nat staan. Zorg dat de grond licht vochtig is en geef hem ongeveer om de dag water.

bron: instagram

5. Calathea Orbifolia

Deze prachtige plant komt ook oorspronkelijk uit het oerwoud, uit Zuid-Amerika om precies te zijn. De plant leeft graag in de schaduw en heeft geregeld water nodig. Zorg dat de plant niet droog staat. Het leuke van deze plant is dat de bladeren een beetje dichtklappen tegen de avond. Ook heeft de plant een luchtzuiverende werking, wat ten goede komt aan je leefomgeving.

6. String of hearts

Het Chinees Lantaarnplantje, ook wel “string of hearts” genoemd, heeft een lief hartvormig blaadje. Hier dankt hij ook de liefkozende bijnaam “string of hearts” aan. Het leuke van deze hangplant is dat hij heel lang kan worden en decoratief genoeg is om op een hoek van een kast te zetten. Het plantje valt onder de soort vetplantjes en heeft niet veel water nodig.

7. Senecio

Dit bekende erwtenplantje (Senecio Rowleyanus) is een leuke hangplant met opvallend kleine dikke blaadjes die er uitzien als erwten. Deze vetplant is daardoor ook weer makkelijk in het onderhoud. Zorg dat de plant in ieder geval niet droog komt te staan en geef af en toe een beetje water. Het leuke van deze plant is dat hij ideaal is om op te hangen. De bolletjes vallen er dan heel sierlijk uit als een groene waterval.

foto: bakker.com

8. Ananasplant

Deze tropische plant, die wederom makkelijk is in onderhoud, wordt ook wel Bromelia Ananas genoemd. Een paar keer per week water, op een warm plekje zetten en niet in de volle zon, meer heeft deze decoratieve plant niet nodig. Een leuke bijkomstigheid is dat de plant ook een beetje schijnt te werken tegen snurken. ‘s Nachts geeft deze plant namelijk de meeste zuurstof af wat voor snurkers natuurlijk erg prettig is. Of het echt werkt durven wij niet te beweren, maar het is wellicht het proberen waard!

9. Sanseveria

Deze klassieker staat ook wel bekend als de Vrouwentongplant. Misschien ken je hem ook nog wel van bij je opa en oma thuis? Tegenwoordig is het allesbehalve een oubollige plant, sterker nog, ze zijn weer helemaal hot! De plant is afkomstig uit zuidelijk Afrika en Azië. Het is een woestijnplant en daardoor is hij makkelijk in het onderhoud en heeft hij weinig water nodig.

bron: bakker.com

10. Cactus

Eigenlijk is de cactus wel een tijdloze plant te noemen. Sinds een paar jaar is hij weer extra populair geworden en past hij in elk groen interieur. De cactus is van oorsprong een tropische plant en staat het liefst in de zon. Maar let op, geen direct zonlicht want dan kan hij bruine brandplekjes krijgen. De grond mag droog staan en eens per vijf à zes weken water geven is voldoende.

foto: sanne.com

Kom naar de vestiging keyboard_arrow_right