Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

Tijdelijke thuiswerkplek. Hoe ziet die van jou eruit?

Hoe ziet jouw tijdelijke thuiswerkplek eruit?
Er is de afgelopen weken veel veranderd. Door deze hele situatie zitten veel mensen thuis i.p.v. op het werk. Dat vraagt om nieuwe maatregelen en aanpassingen. Natuurlijk kan niet iedereen thuiswerken. Is dit voor jou wel mogelijk, dan geven wij graag enkele tips om van jouw huis jouw (thuis)kantoor te maken.

perfecte plaatje, laptop, koffie, fototoestel. Tijdelijke thuiswerkplek.

foto: Skitterphoto (via Pexels.com)

Niet omdat het kan, maar omdat het moet. Maak er dan ook maar gelijk het beste van.
Eén voordeel, je kunt eigenlijk overal in huis je tijdelijke thuiswerkplek maken. Denk bijvoorbeeld aan een plekje aan de keukentafel of misschien heb je zelfs al een werkkamer. Je kunt er ook voor kiezen om een tafel of sidetable in het washok te zetten of in je slaapkamer. Bijvoorbeeld als je afgeleid wordt omdat je kleine kinderen in huis hebt rondrennen. Zolang het een plek is waar je je kunt concentreren en je niet te veel afgeleid wordt, dan is het (voor nu) al gauw goed. Perfectioneren is leuk, maar op dit moment is het meer creatief omgaan met je interieur. En let’s face it, zo’n perfect gestyled werkplekje als op de foto hierboven ziet er leuk uit, maar heel werkbaar is het natuurlijk niet.

Eettafel Box, Henders & Hazel. Tijdelijke thuiswerkplek.

Thuiswerken kan goed aan eettafel Box van Henders & Hazel, klik op de foto voor meer informatie

Een stoel, een tafel en voilà, een werkplek is gecreëerd.
Om de dag in ieder geval goed door te komen is een fijne stoel van belang. En als het even kan ook de hoogte van je tafel. Aangezien velen het moeten doen met de middelen die ze hebben, kun je bijvoorbeeld een eetkamerstoel gebruiken. Of misschien heb je een wat luxere fauteuil in huis die je hiervoor kunt gebruiken.

eetkamerstoel Canti, Inhouse. Tijdelijke thuiswerkplek.

Comfortabel thuiswerken op stoel Canti van In.House | €129,- per stuk | Klik op de foto om Canti online te bekijken

Het maakt natuurlijk ook verschil wat voor werk je doet. Ben je de hele dag aan het typen, dan is een stoel en tafel belangrijk. Heb je een creatieve baan waarvoor je niet de hele tijd achter je laptop hoeft te zitten? Dan kan de bank met een laptop of tablet ook een goede optie zijn. Zorg er zoveel mogelijk voor dat je werkhouding relaxed is en neem op tijd een korte pauze. Sta bijvoorbeeld op als je wat water wilt drinken en schuif een kussentje onder je achterwerk als je voelt dat je te laag ten opzichte van je scherm zit.

Bank Talisman, XOOON, tijdelijke thuiswerkplek

Ben jij één van die creatieve thuiswerkers? Dan is deze bank, de Talisman van XOOON, een goede optie. Klik op de foto voor alle opties.

Toch op zoek naar perfectie?
Heb je zin om je tijdelijk thuiswerkplek tóch een béétje te perfectioneren? Dan kun je ervoor kiezen je werkplek zo in te richten dat je genoeg daglicht hebt. Schuif je bureau bijvoorbeeld onder het raam of zorg ervoor, in het geval van ontbrekend daglicht, dat je een goede tafellamp op je ‘bureau’ hebt staan. Zo voorkom je hoofdpijn aan het eind van de dag en het maakt een donkere ruimte een stuk gezelliger. Gezelligheid maak je ook door bijvoorbeeld een bloemetje op de tafel/het bureau te plaatsen. Of je favoriete koffiemok of tafelkleed. Of wat dan ook waar je maar een beetje meer gelukkig van wordt.

Het leven gaat niet altijd over rozen, dat mag duidelijk zijn.
Ook kamerplanten om je heen doen wonderen, ze geven extra zuurstof af wat ten goede komt aan je werkenergie en productiviteit. Heb jij geen daglicht tot je beschikking en krijgt de plant daardoor geen kans? Kies dan eens voor kunstplanten. Het grote voordeel van deze planten is dat ze geen onderhoud nodig hebben (hooguit een keertje met de stofdoek erover) én je hoeft ze niet te vervangen. Hetzelfde geldt voor deze kunstbloemen. Ze staan altijd goed in de vaas en je hebt er jarenlang plezier van!

Krijg je de smaak van het thuiswerken te pakken? Check dan ook eens deze site voor meer informatie rond thuiswerken.