Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

De comeback van terracotta

Terracotta

Bij het woord terracotta denk je misschien als eerste aan roodbruine bloempotten. Een basis bloempot die van alle tijden is, praktisch is en vaak ook nog eens erg decoratief is om te zien.

‘Terracotta’ komt uit het Italiaans en betekent: terra cotta, ‘aarde gebakken’ = gebakken klei.
Behalve bloempotten worden bepaalde kleurtinten ook vaak ‘terra’ genoemd. De verzamelnaam is geïnspireerd  op de roodbruine klei. De terra kleur is in dit geval dus niet één kleur, maar vaak een kleurenpalet.

Bron: Pinterest

Soms gaat een terra-tint wat meer richting roze en soms meer richting bruin of oranjerood.
Dit kleurenpalet gaan we steeds meer zien in het interieur van 2019 en 2020. Je kunt wel zeggen dat ‘terra’ helemaal hot is!

In onze winkel
Ook in onze winkel heeft onze stylist een terra kleur toegepast op de afdeling IN.HOUSE.
Deze kleur gaat ook wel een beetje richting een roestbruine tint en heet ‘Sahara’. Deze muurverf is verkrijgbaar bij Decorette, te vinden op de begane grond in de winkel.

Bron: Kruit & Kramer en Pexels

‘Sahara’ heeft als eigenschap dat het een warme uitstraling heeft. Je krijgt van deze sfeer toch helemaal zin in het najaar dat voor de deur staat?

De kleur op de muur is afgestyled met sierkussens (met vogelprint) van IN.HOUSE  (€16,95,- p.st.).

Behang
Ook Eijffinger gaat mee in de trend van aardse tinten en lanceerde onlangs haar nieuwste terra-collectie. Een behangcollectie die staat voor pure kracht, aards en door de tijd getekend, maar die tegelijkertijd ook tijdloos is.

Bron: Eiffinger

Dit behang is ook te vinden bij Decorette.

Mocht je het verven of behangen van een muur te spannend vinden, dan kun je er ook voor kiezen om te werken met accessoires in terra. Een vloerkleed, een plaid of bloempotten doen ook al een hoop om deze mediterraanse sfeer in huis te halen!

Bloempotten en kaarsen van “Kersten”

Vloerkleed By-BOO

plaid By-BOO