Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

6x tips voor het inrichten van de hal

Een kleine of grote hal, het maakt niet uit. Jij wilt dat de hal er mooi uit ziet én praktisch ingericht is. Hoe doe je dat? Wij geven je een aantal tips.

Smalle meubels

smalle hal

Een smalle hal vereist smalle meubels om je ruimte praktisch in te richten. Zo bestaan er ondiepe schoenenkasten om al je schoenen netjes in op te bergen. Wil je je mooiste schoenen netjes zichtbaar in de hal hebben staan? Een schoenenrek biedt een oplossing. Een ander idee is het plaatsen van wandplanken horizontaal onder of boven elkaar en je pareltjes staan geordend zichtbaar.

Opbergen en zitten tegelijk

bank opbergfunctie

Heb je ruimte voor kasten in je hal? Kies bijvoorbeeld voor een bank en opbergkast in één. Genoeg ruimte om al je spullen in op te bergen en je kan ook nog lekker zitten.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

ronde spiegel

Wat altijd handig is in de hal, is het ophangen van een spiegel. Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een lange spiegel. Daarnaast kan je jezelf helemaal zien, voordat je naar je afspraak gaat. Ga je voor gezelligheid in de hal, kies dan voor een ronde spiegel. Rond oogt speelser en geeft een fijnere uitstraling. Een ronde spiegel kan je leuk combineren met een plankje of een bankje eronder bijvoorbeeld.

Een mooie plek voor je (zichtbare) spullen

wandtafel

Wil je een mooie plek voor je spullen? Een haltafel, wandtafel of klein kastje in de hal kan je gebruiken voor decoratie of andere spullen in op te bergen.

Eyecatcher

ronde spiegel

De entree is een belangrijk onderdeel van je huis. Het is de eerste indruk die je geeft aan je gasten. Dus wat er ook in kom te staan, jij wilt een echte eyecatcher in je hal. Onze tip: ga voor een mooie bank in de hal. Het is niet alleen een eyecather, maar het heeft ook een functie: je kan er op zitten wanneer je je schoenen aan wilt doen.

Kapstok

wand kapstok

De plek voor al je jassen is de kapstok. Maar welke kapstok kies je? In een kleine ruimte is een wandkapstop de beste en de makkelijkste oplossing. Er zijn veel verschillende opties: kapstokken met plank, verticale kapstokken, losse haken. Het is vaak een persoonlijke keuze. Wil je een speels effect creëren, kies dan voor losse (ronde) haken bijvoorbeeld. Wil je meer rust in de hal, kies dan een vaste kapstok met meerdere haken.

steigerbuis in hal

Een andere vorm van jassen ophangen aan een kapstok is bijvoorbeeld aan een stijgerbuis of ander soort ophangsysteem. Hier kan je kledinghangers aanhangen om vervolgens jou jassen aan op te hangen. Dit is voornamelijk geschikt als je een grotere ruimte hebt om een systeem in te bouwen.

Een Tip: mocht je een open trap hebben, dan kan je de onderkant van de trap gebruiken als kapstok!

verticale kapstok

Een andere manier om een kleine hal groter te laten lijken, is om de hoogte te accentueren. Een verticale kapstok is hiervoor geschikt.

Hopelijk hebben wij je geïnspireerd om van jouw hal een mooie hal te maken. Shop voor nog meer leuke meubels en woonaccessoires op www.kruit-en-kramer.nl. Dat is mooi gewoon.