Inloggen

Wachtwoord vergeten

Nog geen account?

Maak hieronder dan snel jouw account aan en profiteer van de voordelen!

Account aanmaken

5x tips voor een romantische slaapkamer

Hoe romantisch is jouw slaapkamer eigenlijk? Doordat je waarschijnlijk erg druk bent met andere dingen, wordt de sfeer in de slaapkamer wel eens vergeten. Maar, geen zorgen, met deze tips wordt jouw slaapkamer weer omgetoverd tot romantische slaapkamer.

Kies een bed dat past bij jou

avek bedden noflik

Een bed zorgt voor een goede nachtrust, zodat jij uitgerust wakker wordt en fit de dag kan beginnen. Ook je vriend of vriendin heeft hier baat bij, want wanneer jij fit bent, ben je een stuk aantrekkelijker voor hem of haar. Een fijn bed mag dus niet ontbreken in de romantische slaapkamer! Een heerlijke boxspring of een mooi bed met bijpassend hoofdbord.

De finishing touch op je bed doe je met een mooi dekbedovertrek. Je kan kiezen uit verschillende stoffen. Satijn is de fijnste katoensoort en heeft een mooie glans op het dekbedovertrek. Percal is een fijne katoensoort en zit tussen satijn en katoen in. Katoen is er in een normale tot fijne katoensoort.

Pasteltinten

Een kleurtje verf op de muur is een must voor het creëren van een romantische slaapkamer. Je wilt de slaapkamer niet te druk hebben, want dat zorgt voor onrust in je hoofd en dat wil je niet als je wilt gaan slapen. Kies daarom voor neutrale kleuren en pasteltinten. Dit zijn rustige kleuren, ogen gezellig en maakt een ruimte romantisch. Ga voor een donkere kleur op de muur en combineer met een lichtere kleur in het dekbedovertrek.

Raambekleding

Natuurlijk wil je geen inkijk van buitenaf, wanneer jij en je vriend of vriendin een romantische avond tegemoet gaan. Om je inkijk te beperken en een romantische sfeer in de slaapkamer te creëren, kies je voor raambekleding. Raambekleding is er in veel verschillende opties. Zo kan je kiezen voor vouwgordijnen, inbetween of verduisterende gordijnen of rolgordijnen, houten jaloezieën of plissé gordijnen. Ieder soort raambekleding heeft een eigen uitstraling. Kies voor een lichte en neutrale kleur welke aansluit bij de kleur op de muur of in je dekbed.

Voor meer informatie informeer eens bij Decorette Groningen

Sierkussens

Naast dat het je interieur een nieuwe look gaat geven, kan je er ook heerlijk tegen aan kruipen. Plaats een aantal sierkussentjes op je bed, zodat je er helemaal in weg kan dromen. Met leuke sierkussens en een plaid over je dekbed, creëer je dat romantische sfeertje in de slaapkamer.

Sfeerverlichting

Om de gezelligheid en het knusse romantische sfeertje te creëren, ga je voor verschillende soorten sfeerverlichting. Plaats een trendy nachtlampje met een warme lichtbron naast je bed. Lampjes die je normaal gebruikt in de kerstboom, kan je nu op de vensterbank in je slaapkamer leggen of ophangen aan de muur boven je bed. Dit geeft ook een erg leuke sfeer. Naast de moderne verlichting, geven oude tradities, zoals kaarsjes branden ook een leuk en romantisch effect. Binnen no-time heb jij een romantische slaapkamer!