Avek

Vakmanschap sinds 1927

Een goede nachtrust is onmisbaar voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, je brengt bijna een derde van je leven slapend door! Slapen is een van onze eerste levensbehoeften. Het is daarom van groot belang dat een bed past bij jou en jouw slaapwensen. Ieder mens is uniek en heeft dus ook ieder een eigen slaapwens. Avek heeft een groot aantal mogelijkheden om je ideale bed te creëren, verschillende hardheden, maten, stoffen, ontwerpen, en verstelbaarheid. Nadat je bij onze slaapadviseurs in de winkel bent geweest, wordt je bed, op maat, door vakmensen van Avek in hun eigen fabriek gemaakt.

Arbeid, Vlijt En Kwaliteit

Het leven in het Friese Surhuisterveen zag er in 1927 heel anders uit dan nu. Het was een zwaar bestaan voor de bewoners van de veengebieden. Grootvader Roelf Kok was een ‘oprjochte’ kerel, een eerlijke man met praktische oplossingen. Omdat hij veel vraag kreeg naar bedbodems op maat voor bedstedes, die afweken van de standaard maten, ontstond het idee om bedden op maat te gaan maken.

Het erfgoed dat grootvader Kok is voor de kleinzonen Roelf en Roelf nog steeds leidend, maar dan wel anno nu. Tegenwoordig is Avek een beddenmerk voor heel Nederland en daarbuiten. In de fabriek in Surhuisterveen worden de bedden nog steeds op maat gemaakt door mensen met jarenlange ervaring. Een Avek bed is hierdoor niet zomaar een bed. Een Avek bed is een bed van topkwaliteit, op maat gemaakt door de beddenmakers uit Friesland!